Składniki - na 4 porcje:
- 2 średnie banany - 228 kcal
- 200 g truskawek - 56 kcal
- ewentualnie do dekoracji płatki migdałów lub wiórki kokosowe.
Banany w skórce i truskawki wkładamy do zamrażarki, muszą porzadnie zamarznąć, więc najlepiej by posiedziały tam co najmniej godzinę lub dłużej.
Zamrożone banany obieramy ze skóry, kroimy na kawałki. Truskawki również kroimy na mniejsze części. Wszystkie owoce miksujemy na gładką masę. Jeżeli chcemy by owoce miały bardziej konsystencję lodów, wkładamy je jeszcze na chwilę do zamrażarki. Jeżeli zaś wolimy bardzo zmrożony mus - są już gotowe do spożycia.
Razem sorbet ma 284 kcal
1 porcja - 71 kcal.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz